ASVZ
ASVZ
 Indrukwekkende verhalen vanuit ASVZ
 
Home Open Menu

Indrukwekkende verhalen vanuit ASVZ

A A A
 • Het leuke aan vrijwilligerswerk is de band die je met mensen opbouwt.

  Theo is al ruim twintig jaar vrijwilliger bij ASVZ. In het dagactiviteitencentrum aan de Doggersbank in Hoogvliet is hij altijd druk in de weer. Waarom is hij vrijwilliger geworden en hoe zien zijn dagen eruit? Theo vertelt het zelf.

  Lees het hele verhaal
 • Samen leren, samen doen

  Leren is hartstikke leuk. Daarom hebben cliënten van diverse ASVZ-dagcentra onlangs verschillende cursussen gevolgd: een computercursus, een naaicursus, een cursus zelfstandig reizen met de reisapp GoOV én een cursus rondleiden.

  Lees het hele verhaal
 • Helpen in het atelier

  Corine werkt in cadeaushop het Vintje in Udenhout. Hier worden cadeauartikelen verkocht die gemaakt zijn binnen de verschillende dagactiviteitengroepen van ASVZ-locatie Vincentius. Maar Corine maakt ook hele bijzondere sieraden.

  Lees het hele verhaal
 • Goed leven bij ASVZ

  Kwaliteit is: de dingen die je doet, goed doen. Om goede kwaliteit zorg te kunnen leveren, is het belangrijk dat iedereen weet wat er verwacht wordt. Bij ASVZ werken we daarom vanuit verschillende richtinggevende visies.

  Lees het hele verhaal
 • Vrijwilligerswerk is zo waardevol; ik had er veel eerder mee moeten beginnen

  Bekijk het verhaal van vrijwilliger Anna

  Lees het hele verhaal
 • De eerste ouderendag van ASVZ

  Onlangs vond de allereerste ouderendag plaats: een dag speciaal voor de ouder wordende cliënt. Ruim honderd oudere cliënten kwamen naar ASVZ locatie Merwebolder in Sliedrecht om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en herinneringen op te halen.

  Lees het hele verhaal
 • Vrijwilligerswerk geeft heel veel energie!

  We vinden het bij ASVZ belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet waaraan je zelf net zoveel plezier beleeft als onze cliënten. Ingrid, vrijwilliger bij ASVZ in Bleskensgraaf, vertelt over haar werk.

  Lees het hele verhaal
 • Kies voor een actieve baan in de intensieve begeleiding. Word VIC-begeleider bij ASVZ!

  Binnen onze organisatie bestaan een aantal Very Intensive Care (VIC) Workhomes, waar cliënten met ernstige psychische en gedragsproblemen wonen en intensief begeleid worden.

  Lees het hele verhaal
 • Kom naar de Week van Zorg en Welzijn

  Van 13 t/m 18 maart 2017 is het de Week van Zorg en Welzijn. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Ook ASVZ doet mee aan deze week.

  Lees het hele verhaal
 • Voor deze mensen zijn het de kleine dingen die het doen.

  Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten; ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. José is vrijwilliger bij ASVZ in Sliedrecht en vertelt over haar ervaringen.

  Lees het hele verhaal
 • Al 45 jaar vriendjes

  Oscar en Jacqueline kennen elkaar al van kinds af aan. Oscar woont in gezinsvervangend tehuis De Luit in Maassluis, dicht bij de flat van vrijwilligster en activiteitenbegeleidster Jacqueline. Ze doen alles wat beste vrienden met elkaar doen: theedrinken, kletsen én samen op vakantie gaan.

  Lees het hele verhaal
 • 25 jaar Speel-o-theek De Boemerang

  Centraal spellen inkopen en vervolgens voor een bepaalde tijd uitlenen: dat is het doel van speel-o-theek De Boemerang van ASVZ-locatie Merwebolder. In september bestond De Boemerang alweer 25 jaar. Hoe ontstond de Sliedrechtse speel-o-theek en hoe staat het er nu voor?

  Lees het hele verhaal
 • Werkplaats Groenstraat snijdt hout

  In Tilburg-Zuid, waar vroeger de Voltfabriek stond, bevindt zich momenteel Werkplaats Groenstraat. Een creatieve en ambachtelijke activiteitengroep van mannen en vrouwen die houtproducten op maat maken.

  Lees het hele verhaal
 • Succes op de Alpe d’Huez

  Het is misschien al even geleden, maar dat maakt de berg niet minder hoog: in juni 2016 beklommen drie teams van moedige cliënten, vrijwilligers en medewerkers de Alpe d’Huez met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

  Lees het hele verhaal
 • Go for it

  Gezond leven is voor iedereen van groot belang; je zit lekkerder in je vel en krijgt meer energie. Belangrijk dus om hier aandacht aan te schenken bij onze cliënten. In het ‘Go for fit!’-programma begeleidt een team van pedagogisch medewerkers, een bewegingsagoog, een diëtiste en een muziektherapeut ASVZ-cliënten die gezonder willen leven. De bewoners van de locatie Merwebolder zetten inmiddels al hun beste beentje voor.

  Lees het hele verhaal
 • Uitmuntende service

  ‘Van ruilen komt huilen’ is ons altijd geleerd. Maar met de Zuiderling is dat beslist niet het geval. Deze ruilmunt uit Rotterdam-Zuid, die staat voor een half uur tijd, werd onlangs tijdens een informatiemarkt geïntroduceerd op de Hoogvliet. Diverse verenigingen, stichtingen en organisatie gaven informatie aan de bezoekers over het idee achter de ruilmunt.

  Lees het hele verhaal
 • Drama met cliënten

  “Laat me met rust!”

  Even wordt het muisstil. Dan loopt vrijwilligster Steffie Hogenboom applaudisserend het podium op; het was een geslaagde generale repetitie. Elke maandagavond begeleidt Steffie de dertien enthousiaste spelers van theatergroep Toonbeeld, waar ze op dit moment de laatste hand leggen aan een toneelstuk. Twee keer per jaar voeren de cliënten een zelfgekozen verhaal op.

  Lees het hele verhaal
 • Cliënten bloeien op in de Perentuin

  Twee pony’s komen vrolijk aangerend. Ook de aanwezige biggetjes verdringen zich voor het hek: het is weer tijd voor hun ontbijt. De ASVZ-cliënten komen precies op tijd aanlopen en hebben zin om weer een dag aan de slag te gaan in de Perentuin.

  Lees het hele verhaal
 • ASVZ doet mee met de week van zorg en welzijn 14-18 maart

  Wilt u met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gedaan? Kom dan naar een van de locaties van ASVZ.

  Lees het hele verhaal
 • Leerzaam werken

  In Hoogvliet vindt sinds enige tijd een bijzondere samenwerking plaats tussen dagcentrum Doggersbank en scholengemeenschap Penta College. Inmiddels zijn 6 ASVZ-cliënten werkzaam bij de scholengemeenschap, in uiteenlopende functies. Hoog tijd om terug naar school te gaan.

  Lees het hele verhaal
 • Heel Merwebolder bakt

  De bakkerijgroep van locatie Merwebolder ‘Koek & Cake’ is inmiddels een begrip geworden binnen ASVZ. De door cliënten gemaakte taarten, speculaas, leuk versierde cupcakes en speciale ‘bolderballen’ worden veelvuldig verkocht. Sinds kort in het compleet vernieuwde gebouw het Zonnedek.

  Lees het hele verhaal
 • ASVZ-cliënten maken landgoed winterklaar

  Op de statige oprijlaan van Landgoed Groenendael komt een wit busje aanrijden. Zodra de bus stopt klimmen één voor één 6 jongens naar buiten, voorzien van tuingereedschap en veiligheidshelmen. De mouwen worden opgestroopt; ze hebben zin om aan de slag te gaan!

  Lees het hele verhaal
 • Jaarlijkse Bolderloop een groot succes

  Op de locatie Merwebolder is het deze zaterdag een drukte van belang. Ruim 160 mannen en vrouwen staan zichzelf op te warmen in de stromende regen. Onder hen 5 ASVZ-cliënten met hun begeleiders. Het startschot klinkt. Rennen maar.

  Lees het hele verhaal
 • Dansen op dinsdag

  Op ASVZ-locatie Vincentius in Udenhout werken elke dinsdagavond zo’n twintig cliënten en vier vrijwilligers zich flink in het zweet. Terwijl de ene hit na de andere uit de speakers klinkt gaan voeten op en neer, armen heen en weer en worden de heupen steeds soepeler. Welkom bij dansclub Sensjus Smiling.

  Lees het hele verhaal
 • Cliënten houden EHBO-koffers van alle ASVZ-locaties in orde

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dat ook belangrijk dat er op elke ASVZ-locatie een EHBO-koffer aanwezig is, én dat die de standaard basisuitrusting bevat zoals voorgeschreven door het Oranje Kruis. Laat dat maar aan de cliënten van onze EBHO-groep over!

  Lees het hele verhaal
 • ASVZ zoekt dagopleukers

  We zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers, die zo veel goede en leuke dingen doen voor en met onze cliënten. Naast dat we er ontzettend bij mee zijn, zijn ze ook heel belangrijk voor ons en vooral voor onze cliënten

  Lees het hele verhaal
 • Fietsenmaker is een leuk beroep

  Uitgangspunt voor de werkwijze van ASVZ is de emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben er recht op zich persoonlijk te ontwikkelen, te groeien en hun eigen leven vorm te geven. Werk of andere zinvolle dagactiviteiten zijn daarbij een belangrijk middel. Daarnaast is meedoen in de maatschappij een leidraad. Cliënten zijn dagelijks - aan het werk op verschillende locaties, vaak zelfs midden in de samenleving.

  Lees het hele verhaal